ቀን/Date. 04/08/2018

Mekelle University, School of Law wants to hire 2 law graduates as assistant lecturers as per the University Legislation and Rules:

1. Applications can be made by graduates (regular enrolment) of law schools in Ethiopia;
  2. The School accepts candidates with 0 years of experience

According to recruitment, procedure of Mekelle University notes that:

• Female candidate who fulfil the minimum requirement shall get an additional 10% of the total points she has scored on top of her total calculated points until the academic staff gender ratio reaches 50:50 at the University level.
  • Candidates for recruitment shall be evaluated as follows:
  1. CGPA 50% where the candidate with the highest grade receives full point;
  2. Exit Exam result- 20% where the candidate with the highest grade receives full point;
  3. Extra Circular activities: 10%
  4. Presentation 20%

Meanwhile, applicants are kindly requested to submit the following documents:

1. CV
  2. Academic credentials
  3. Other supporting documents, if any
  4. Specific Qualifications:
    1. The Applicant must have first degree in law in regular enrolment;
    2. CGPA of 3.00 (2.75 for female) and above;

Application must be submitted to the Mekelle University College of Law and Governance Human Resource Office until August 18, 2018. Alternatively, you may send scanned documents via email to the School Head, Kahsay Giday (). For more information, please write to the same email address or call +25192031554.